POČETNA RECEPTI FOTO album KORAK po KORAK MAGAZIN PRIČAONICA


Sve galerije ::: razno ::: Svi recepti ::: Meso - zimnica :::

priprema za rad


Trenutno nema slike!


kori. (9. februar 2012.):::
sve o pripremiSastojci::

Najpogodnije vreme za klanje i preradu mesa u domaćinstvu je između 15- tog Novembra i 15- tog Januara pri temparaturi između 5 i 8 stepeni C. Pre tog perioda treba proveriti stanje alata i opreme. Mašinu za mlevenje mesa očistiti od nečistoća, ploče i noževe odneti kod oštrača (obavezno zajedno), promeri rupa ili nož koji nedostaju blagovremeno poručiti. Pregledati punilicu za kobasice, eventualno izvršiti remont ili poručiti novu ukoliko je nemate. Noževi za klanje i obradu mesa moraju biti kvalitetni kao i satara od nerđajućeg čelika po mogućnosti sa plastičnom drškom. Proveriti list testere za kosti ukoliko je dotrajalo zameniti novim. Noževe naoštriti kod stručnog lica jer je manja mogućnost povrede sa oštrim negoli sa tupim noževima a i kvalitet obrade je bolji.


Priprema:

Ukoliko nemate adekvatne noževe blagovremeno poručiti. Noževi se prilikom rada dooštravaju sa oštračem "Masatom" koji je nezamenjiv za održavanje oštrice noža. Koriste se noževi za klanje, deranje, panglovanje i sečenje šnicli. Najkvalitetniji uvozni noževi su Nemački "Dick", "Giser", "Zwilling" i Švajcarski "Swibo" jer su proizvedeni za industrijsku obradu mesa.
Domaći proizvođač >> FAMIPA << nezaostaje po kvalitetu te ga rado koriste industrijske klanice i mesari. Cena im je vrlo pristupačna ( tri puta jeftiniji) , a zadovoljavaju sve kriterijume.
Za sigurno klanje stoke se koristi namenska sajla, koja se svinji stavi na gornji deo vilice. Tada da sa njom možete lako odvući svinju do mesta određenog za klanje. Na taj način ne dolazi do povreda i lomova kostiju kod stoke , izbegava se stres kod životinja. Svinja se obori sa posebnim omamljivačem za stoku koji koristi barutne kapisle tako što se postavi na čelo životinje, po okidanju izlazi udarna igla koja probija lobanju i posle pada životinje se oštrim nožem preseče vratna arterija. Ovim profesionalnim postupkom se obezbeđuje pravilno i bezbedno klanje što je kasnije vrlo bitno za kvalitet mesa.
Odabrati koji će se proizvodi praviti od mesa. Na vreme nabaviti začin e, creva i ostale potrebštine za ovaj veliki i važan posao koji će Vam pričiniti zadovoljstvo prilikom pripreme, a kasnije kod konzumacije proizvoda.

courtesy by: Klanična oprema-Mol

autor recepta: loga
Ovaj recept otvoren je 2859 puta.
prethodni Meso - zimnica sledeći
Dodaj slikuODŠTAMPAJ

Подели


Za sada nema komentara na ovaj recept!
Privilegiju slanja recepata, komentara, ocenjivanja i učešća u diskusijama mogu da koriste samo članovi sajta!


Učlanite se OVDE


Učlanjenje je BESPLATNO!
osmrtnice osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški smrtovnice smrtovnice bihac

Ime:
Šifra:

   Novi član?    Zaboravljena šifra?
Prijavi se na mejling listu
MAPA SAJTA
Pretraži:
RECEPTE
SLIKE
KORAK po KORAK
Magazin
Arhivu

Pošalji recept/sliku


© 2005 - 2024 Gastronomija.info, | [Marketing] | [Kontakt] | [Impresum] | [Pravila korišćenja] | [Mapa sajta] |

SK Programi prave
Sva prava zadržana ||| All rights reserved
asistent
X gost :: 24. 04. 2024 u 12:04:12

- Moj profil
- Moj avatar
- Svi moji uneti sadržaji
- Moje slike
- Moji recepti
- Moji recepti sa slikom
- MOJ KUVAR
- MOJ BLOG
- Komentari na moje slike/recepte
- Komentari na moje lekcije
- SVI KOMENTARI
- GastroBOOK

- Objavljene slike/recepti od moje poslednje posete
- Podizanje DODATNIH slika