POČETNA RECEPTI FOTO album KORAK po KORAK MAGAZIN PRIČAONICA


AKTUELNI DOGADJAJI:

Isteklo je vreme za rezervacije

Rezervišite na vreme!
Pri rezervaciji, organizator dobija Vaše podatke navedene u ovoj tabeli!
ID:

Ime:

Prezime:

E-mail:

Telefon:


Naručujem karata

Vaša sadašnja rezervacija važi do
21. 2. 2015


vaše rezervacije za Raspućin u Beogradu:
Gastronomske večeri
Raspućin u Beogradu
od 19. do 21. februara 2015.


Ukupno (naših) mesta: 50
potvrdjeno: 0
na čekanju: 0
novih rezervacija: 0

Datum održavanja: 19. 2. 2015
Prijem rezervacija do: 21. 2. 2015

      U okviru Programa "Istorija gastronomije" u beogradskom hotelu "Prag", od 19. do 21. februara 2015. godine, održaće se gastronomske večeri pod nazivom "Raspućin u Beogradu".
      Prema najavi autora tog programa, istoričara gastronomije Negovana Stefanovića služiće se specijaliteti koji su se služili u čuvenom pariskom hotelu "Raspućin", kome su te večeri posvećene.
      "Gost svečanosti biće dugogodišnji šef restorana Raspućin Slava Marković koji će posetiocima ispričati dogodovštine iz tog restorana koji je bio nezaobilazna destinacija pariskog krema javnog života" rekao je Stefanović i dodao da je Marković bio jedini član osoblja koji nije imao rusko i aristokratsko poreklo.
      Tokom trodnevne manifestacije, kako je najavio Stefanović, služiće se originalna jela koja su služena u "Raspućinu", a koja će se u hotelu "Prag" spremati pod Markovićevim nadzorom.
      Stefanović je istakao da će na meniju tih večeri biti poslužena čuvena ruska jela, među kojima su petrogradska pašteta, skopljanka, kijevski kotlet, kavkaski šaškulk i seljotka od lososa i haringe, dok će za desert biti služeni pariske poslastice i čuvene palačinke sa konjakom "krep Sizet".
      U okviru zabavnog programa predviđene su priče o nastanku tih jela, kao i o zanimljivostima iz tog pariskog restorana, uz nastupe ruske muzičarke Elene Roškove Stanisavljević i novosadskog benda "Raspućin".
      Gastronomske večeri u okviru programa "Istorija gastronomije" održavaju se od 2007. godine i tematski obrađuju razne epohe i svetske kuhinje uz prigodan scenski nastup eminentnih gostiju.
      Večeri "Raspućin u Beogradu" ne oslikava gastronomsku epohu već jedno vreme i ličnosti mahom iz nekadašnjeg džet seta Pariza kao što su Marlon Brando, Grejs Keli, Nikita Mihalkov i mnoge druge, objasnio je Stefanović.
      U cenu vaučera-ulaznice od 2.500 dinara uključeno je pet poluporcija od svakog jela i pet pića - četiri vrste čuvenih francuskih vina i jedno po izboru. Rezervacija je obavezna, a vaučere možete da podignete na recepciji hotela "Prag", Kraljice Natalije 27, tel. 011/321-4444


ПоделиIme:
Šifra:

   Novi član?    Zaboravljena šifra?
MAPA SAJTA
Pretraga sajta:

Pošalji recept/sliku

GENERALNI SPONZOR SAJTA

AVANGARDA.rs

SPONZORI (1/2)
  

BAŠTOVANSTVO


***


© 2005 - 2018 Gastronomija.info, | [Marketing] | [Kontakt] | [Impresum] | [Pravila korišćenja] | [ARHIVA] | [Mapa sajta] |

Web & Law pravi
Sva prava zadržana ||| All rights reserved
asistent
X gost :: 01. 01. 1970 u 01:00:00

- Moj profil
- Moj avatar
- Svi moji uneti sadržaji
- Moje slike
- Moji recepti
- Moji recepti sa slikom
- MOJ KUVAR
- MOJ BLOG
- Komentari na moje slike/recepte
- Komentari na moje lekcije
- SVI KOMENTARI
- GastroBOOK

- Objavljene slike/recepti od moje poslednje posete
- Podizanje DODATNIH slika